Bitumen

Bitumen

Mocht u een plat dak hebben, dan is bitumen goed materiaal om de oppervlakte mee te bedekken. Bitumen bestaat uit een substantie die fabrieken uit aardolie halen. Het is sterk en waterdicht materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft.

Materiaal

Dakbedekkers maken veel gebruik van bitumen om platte daken mee te bedekken. Bitumen is een aardolieproduct en is ijzersterk en waterdicht. Uiterst geschikt voor dakbedekking dus. APP (Atactisch Propyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen) zijn twee verschillende soorten dakbedekking die verkrijgbaar zijn. Deze twee soorten zijn ontwikkeld om de minder goede eigenschappen te compenseren. De dakbedekking met APP is goed bestand tegen temperatuurschommelingen en Uv-bestendig. SBS is ook goed bestand tegen warme en koude temperaturen en heeft een grote kleefkracht. Dit vermindert de kans op lekkages.

Voordelen

  • Sterk en waterdicht
  • Vereist weinig onderhoud
  • Bestand tegen temperatuurschommelingen
  • Milieuvriendelijk
  • Recyclebaar
Vakmannen in Nederland

Plaatsing van bitumen

Zodra het dak volledig schoon is rolt de dakbedekker het dakleer uit over de gehele oppervlakte van het platte dak. Als het dakleer op maat is gesneden, moet het weer even aan de kant. Door middel van branden wordt het materiaal aan het dak bevestigd. Door de onderkant van de dakbedekking te verhitten smelt het materiaal samen met de ondergrond. Na het branden gaat de vakman met een roller over de bitumenlaag heen zodat de naden goed op elkaar aan sluiten. De vakmannen van Dakkapellenplaza zijn gespecialiseerd in het plaatsen van bitumen en nemen u deze taak graag uit handen.

Reparatie

Heeft u lekkage aan uw bitumen dakbedekking dan betekent dit niet gelijk vervanging van de hele oppervlakte. Kleine beschadigingen zijn te herstellen door reparatiepasta. Door de scheur in de dakbedekking kruislings open te snijden ziet u er na de reparatie weinig van. Het vocht dat onder de dakbedekking is beland kan nu met een handdoek worden verwijderd. Als de ondergrond droog is mag de reparatiepasta erop. Vervolgens vouwt u de punten van de dakbedekking weer terug en dicht u deze met reparatiepasta. Om er helemaal zeker van te zijn dat de beschadiging goed dicht is, bedekt u de plek met anti-scheurmat.

Recyclebaar

Mocht u uw dakbedekking willen vervangen of verwijderen, denkt u dan even na hoe u het materiaal weggooit. Bitumen bestaat uit een materiaal dat zeer geschikt is voor recycling. Het aantal recyclingbedrijven die bitumen recyclen neemt toe. Er komen steeds meer plaatsen waar u uw oude bitumen dakbedekking in kan leveren. Als u ervoor kiest om uw dakbedekking door een vakman te laten verwijderen, dan neemt hij het materiaal uiteraard voor u mee. Op deze manier heeft uw dakbedekking in de toekomst nog steeds een functie. Bovendien helpt u er het milieu een handje mee. Informeer daarom gauw bij ons naar de mogelijkheden.

Wilt u graag meer informatie?

Mocht u meer informatie willen over de voordelen en het plaatsen van bitumen, vul dan ons contactformulier in. Door het contactformulier in te vullen vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen zo spoedig moeilijk contact met u op.