Heerlijk zo’n dakkapel: meer lichtinval, meer ruimte en een prachtig aangezicht. Alleen maar voordelen, zo zou u denken bij het plaatsen van een dakkapel. Maar er komt toch echt wel meer bij kijken. Wat dacht u namelijk van het onderhouden van uw (nieuwe) dakkapel? Dakkapellen bevinden zich op grote hoogte waardoor u er aan de buitenkant moeilijk bij komt. Maar goed, misschien heeft u wel een balkon en een lange ladder. U kunt het onderhoud van dakkapel reinigen uitbesteden of zelf doen.

Zelf dakkapel reinigen: goedkoop maar met risico’s

Een nieuwe dakkapel is al duur genoeg en daarom begrijpen wij dat u (de eerste tijd) even wat geld wilt besparen op de onderhoudskosten. Toch is onderhoud enorm belangrijk voor het functioneren, de duurzaamheid en de uitstraling van uw dakkapel. Wilt u op onderhoud besparen, neem dan wel even zelf de moeite om uw dakkapel schoon te maken. Wij raden u aan om dit ongeveer zo’n één keer per jaar te doen en veiligheid altijd voorop te stellen. Verder horen wij vaak van particulieren dat ze een hogedrukreiniger gebruiken om de dakkapel schoon te maken, maar dat kan de verflaag enorm beschadigen. Gebruik dus nooit een hogedrukreiniger, maar gewoon een (goedkoop) sopje met wat allesreiniger of afwasmiddel erin.

Dakkapel laten reinigen

Het klinkt simpel, maar de grote hoogte maakt het toch een flinke klus met de nodige risico’s die u zeker niet moet onderschatten. Je moet je immers wel zeker en veilig voelen op zo’n hoogte op slechts een ladder. Om de risico’s te verkleinen raden wij dan toch altijd aan om een professional in te schakelen voor uw dakkapelreiniging. Duur hoeft dit helemaal niet te zijn, want bijvoorbeeld bij Housecare Service laat u uw dakkapel al reinigen vanaf 8 euro per maand. U hoeft zich er dan zelf helemaal geen zorgen meer over te maken.