Daklekkage

Daklekkage

Mocht u water aantreffen in uw woning, zoek dan direct uit waar het vandaan komt. Lekkage aan het dak kan voor flinke schade zorgen. Om rottend hout, kortsluiting, kromgetrokken laminaat en andere beschadigingen te voorkomen moet u zo snel mogelijk actie ondernemen.

Wat te doen bij daklekkage

Komt u tot de ontdekking dat uw dak lekt, kom dan snel in actie om grote schade te voorkomen. Het opsporen van een lekkage kan best lastig zijn. Dit komt omdat het vaak niet direct duidelijk is waar het water precies vandaan komt. Onze vakmannen hebben ervaring in het opsporen van lekkages, waardoor het niet direct nodig is om het plafond open te maken. Komt u er zelf niet achter neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om verdere waterschade te voorkomen.

Oorzaken daklekkage

Mocht u last hebben van daklekkage, dan is dit uiteraard heel vervelend. Maar wat is nou de oorzaak? Hieronder een aantal oorzaken waardoor uw daklekkage is ontstaan:

  • Extreme weersomstandigheden
  • Veroudering van uw dakbedekking
  • Beschadiging door het reinigen van uw dak
  • Slecht werkende waterafvoer
  • Niet goed uitgevoerde afwerkingen aan uw dak

Voorkom lekkage aan uw dak

Daklekkage proberen te voorkomen is altijd beter dan geld te moeten besteden aan reparatie. Regelmatig uw dak laten checken is zeer sterk aan te raden. Onze vakmannen controleren uw dak volledig op mogelijke beschadigingen. Door zwakke punten direct aan te pakken voorkomt u de kans op daklekkage. Door regelmatig onderhoud voorkomt u niet alleen schade aan uw dak, maar verlengt u ook de levensduur.

Een aantal dingen kunt u natuurlijk zelf doen. Controleer regelmatig de dakgoten op verstoppingen. Bij verstopping is de kans groot dat het regenwater onder de dakbedekking terecht komt. Controleer daarnaast uw dak op scheuren of andere beschadigingen. Durft u het dak niet op of mocht u beschadigingen aantreffen, dan staan onze vakmannen u graag te hulp.

Reparatie

Ontdekt u waterschade in uw woning, twijfel dan niet te lang en kom direct in actie. Is het niet mogelijk om de plaats van de lekkage te achterhalen? Laat deze klus dan aan één van onze vakmannen over. Door middel van vakkundige apparatuur is de lekkage makkelijker te vinden. Daarnaast zijn onze vakmannen gespecialiseerd in het repareren van uw dakbedekking. Wilt u graag advies met betrekking tot daklekkage? Dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen.

Bent u verzekerd?

De prijzen van het verhelpen van een daklekkage verschillen. Dit hangt af van de omvang van de daklekkage en de hoeveelheid schade die hierdoor is ontstaan. Mocht u last hebben van een lekkage en hiervoor kosten moet maken, check dan uw verzekering. Bedenk wel dat de verzekeraar niet alle waterschade vergoedt. Neem contact op met uw verzekeraar om er zeker van te zijn of de schade wordt vergoed.

Snel uw daklekkage verhelpen?

Bent u zelf niet in staat om de lekkage aan uw dak te verhelpen, neem dan gerust contact om met één van onze vakmannen.