Gegarandeerd professioneel en vakkundig advies door onze vakmannen in Hilversum

Dakkapel renovatie in Hilversum

Een dak boven je hoofd, het gevleugelde gezegde zou iets moeten worden aangevuld: een goed dak boven je hoofd. Is je dak of dakkapel in of bij Hilversum er echt slecht aan toe, dan is dakrenovatie de beste oplossing. Je ziet het al aan een scheef hangende dakkapel, zwabberende goten, schuivende dakpannen en houtrot. Als je alleen je dakbedekking vervangt, heb je geen vergunning uit Hilversum nodig. Ga je isoleren, pas je de draagconstructie van je dak aan of wordt je dak in of bij Hilversum hoger of breder dan het oude dak? Dan is een vergunning vaak wel nodig. Onze vaklui uit Hilversum weten wanneer zo’n aanvraag vereist is. Aan de andere kant weten zij ook of je renovatie deels met subsidiegeld kan worden betaald!

Te laat voor dakonderhoud, net op tijd voor dakrenovatie

Het hoeft zover niet te komen. Soms is dakonderhoud, gecombineerd met enkele reparaties, voldoende om weer een puik dak boven je bedrijfs- of woonruimte in of rond Hilversum te krijgen. Maar zeker bij groter onderhoud zou je de mogelijkheden van een totale dakrenovatie ook even tegen het licht moeten houden. Als je je hele dak in of bij Hilversum laat aanpakken, kun je je werk- of woonsituatie nogal verbeteren. Bij echte renovatie kun je betere isolatie toepassen, dat scheelt in je energierekening. Of je zolderruimte in of rond Hilversum tot verblijfsruimte maken door een nieuwe dakkapel. Door een tweede dakkapel. Door een derde dakkapel…

Samen sta je sterker

Denk je serieus na over dakrenovatie? Haal dan wel eerst een kopje koffie bij je buren, als je bijvoorbeeld een rijtjeshuis in of bij Hilversum hebt. Want jouw dak zal er waarschijnlijk net zo aan toe zijn als dat van je buren. Samen aan de slag met dakrenovatie betekent lagere prijzen voor de dakdekker uit Hilversum. Die in dat geval een veel groter oppervlak kan verbeteren. En dakkapel na dakkapel op kan bouwen. En ook al gaan de buren niet met je mee, je hebt ze dan wel ingelicht zodat de kans op boze buren een stuk kleiner wordt. Een renovatieklus op jouw dak of zelfs bij je dakkapel kan namelijk gevolgen hebben voor de aansluitende daken van buren.

Soorten daken en soorten dakbedekkingen

Renovatie betekent dat je heel veel keuze krijgt voor je nieuwe dak in of bij Hilversum. Dat geldt tot en met de dakkapel. Elk type dak leent zich voor een paar specifieke keuzes als het om dakbedekking gaat. Voor het plat dak heb je de volgende mogelijkheden:

 • dakleer
 • PVC (thermoplast)
 • EPDM (synthetische rubbers)
 • Groen dak (met vetplanten, mos en/of gras)

Bij een hellend dak geldt een ander kwartet:

 • dakpannen
 • leien
 • metaal
 • riet
kunststof dakkapel

Je dak renoveren voordat het te laat is

Dakrenovatie in of rond Hilversum is soms echt beter dan groot dakonderhoud. Dat geldt bijvoorbeeld als je dakbedekking ‘op’ is, aan het eind van zijn levensduur is gekomen. Dat geldt voor dak en dakkapel. Onze dakdekkers uit Hilversum kunnen na inspectie aangeven dat totale renovatie uiteindelijk veel goedkoper gaat worden dan nog jarenlang onderhoud op een steeds beroerder dak. Dakrenovatie voorkomt zelfs dat er sluipend roofbouw wordt gepleegd op de onderliggende dakconstructie. Als de draagbalken van dak of dakkapel eenmaal zijn aangetast, wordt het namelijk echt een dure grap. Dan heb je alleen nog maar één keuze: vanuit Hilversum een geheel nieuw dak bestellen!

De boel waterdicht houden

Als op diverse plekken water in je kantoor of woning in of bij Hilversum begint te sijpelen, weet je eigenlijk wel hoe laat het is. Onze vaklui uit Hilversum sporen de bronnen van die lekkages snel op maar zien net zo snel of dakrenovatie eigenlijk nodig is. Vooral een plat dak (ook dat van een dakkapel) verdient aandacht. Vlakke daken zijn vaak gedekt met bitumen, een zeer sterke en waterdichte dakbedekking, ook aanwezig op bijna elke dakkapel met vlak dak.

Bitumen, klaar voor elke stormvloed

Verwijdering van het oude dakleer en plaatsing van nieuw bitumen is een zorgvuldig klusje waar onze vakmensen uit Hilversum uitstekend mee overweg kunnen. Zij verhitten de onderzijde van het bitumen en smelten het materiaal samen met de ondergrond. Na dit branden gaan ze met een roller over de bitumenlaag om de naden van het materiaal goed tegen elkaar te zetten. Ga voor dit karwei uit van een gemiddelde m2-prijs van € 100. Door ons contactformulier te gebruiken, kun je offertes uit Hilversum krijgen die voordeliger uitvallen. Laat onze specialisten uit Hilversum zo’n voordelig aanbod doen! Zij nemen trouwens na gedane arbeid je oude bitumen mee en leveren het af bij een recyclecentrum in of in de buurt van Hilversum. Bitumen is namelijk milieuvriendelijk en verdient een tweede leven.

Dakrenovatie en meteen ook maar een dakkapel erbij

Dakrenovatie combineer je natuurlijk met het plaatsen van een dakkapel. Of een tweede of derde dakkapel zodat je zolderruimte in of bij Hilversum er een stuk ruimer en lichter uit gaat zien. Omdat je je dak renoveert, kunnen de aansluitingen van zo’n dakkapel zeer nauwkeurig worden uitgevoerd door onze dakdekkers uit Hilversum. Afhankelijk van je dak en je wensen, kies je tussen een houten dakkapel of een kunststof dakkapel. Beide uitvoeringen zijn ook aanwezig als prefab dakkapel. Dat betekent niet minder dan dat je dakkapel binnen een dag in je gerenoveerde dak steekt! Voor elk type dakkapel benader je via het contactformulier onze dakspecialisten uit Hilversum. Zij geven ook graag vooraf deskundig en maatgevend advies. Zo krijg je een dakkapel die esthetisch bij je dak past en functioneel naadloos bij je wensen aansluit.

De grote wegspoelers: dakgoten

Het kwam al ter sprake: lekkage. Hemelwater is een van de belangrijkste vijanden van elk dak. Dit water snel van dak en dakkapel laten wegvloeien, is dan ook van groot belang. Dakgoten vormen een onbetwiste schakel in het weg laten lopen van regen. Ga je met dakrenovatie in of in de omgeving van Hilversum aan de gang, vergeet deze schakel dan niet mee te nemen. Je kunt kiezen voor simpele plastic goten maar bent veel beter af met een van de volgende soorten (van goedkoop naar duur):

 • kunststof dakgoot
 • zinken dakgoot
 • aluminium dakgoot
 • koperen dakgoot

Je kunt verder kiezen uit de volgende vormen:

 • halfronde mastgoot
 • rechthoekige bakgoot
 • zakgoot
 • kilgoot

Een zakgoot wordt toegepast op een punt waar twee hellende daken tegen elkaar staan. Soms deel je zo’n goot met je buren. Een kilgoot loopt tussen twee schuin aflopende dakvlakken. Onze specialisten uit Hilversum weten al die soort goten perfect te construeren.

Dakrenovatie: het kost een beetje, maar je krijgt veel

Dakrenovatie is complexer dan dakonderhoud. Soms is het wel de enige goede manier om je krakkemikkige bedrijfs- of privédak in of bij Hilversum aan te pakken. Zelfs met zo’n groot project kunnen de prijzen alleszins meevallen. Ook als je tijdens renovatie een (extra) dakkapel laat plaatsen. Met daarnaast wellicht nog een tweede dakkapel. Je kantoor of huis bij Hilversum stijgt door dakrenovatie behoorlijk in waarde.

Benut ons contactformulier om offertes aan te vragen en meteen te zien dat een volledige dakrenovatie best binnen je budget te doen is. Wellicht kalf je nog meer van de prijs af als er subsidie is voor je renovatie. Ook zoiets waar onze specialisten uit Hilversum goed van op de hoogte zijn.

U bent op de pagina van Hilversum, u kunt onze vakmannen ook vinden in Hoofddorp en Hoorn en Huizen.