Houten dakkapel

Houten dakkapel

Als u de keuze maakt om uw woning te verruimen met een dakkapel is de vraag van welk soort materiaal u een dakkapel wilt laten plaatsen. We zetten graag de voordelen van een houten dakkapel voor u op een rijtje.

Waarom een houten dakkapel?

Een dakkapel creëert niet alleen meer ruimte en zonlicht in uw woning. Kiest u voor hout, dan geeft een dakkapel ook een meer natuurlijke en authentieke uitstraling aan uw woning. Hout is makkelijk te bewerken en is eenvoudig op maat te maken. Daarnaast is hout gemakkelijk in de gewenste kleur te verven. Tevens is een houten dakkapel relatief betaalbaar. Prijzen zijn uiteraard per specialist verschillend. Bij de productie wordt er gebruik gemaakt van hardhout. Hardhout is sterk, duurzaam en gaat een lange tijd mee.

Voordelen houten dakkapel

  • Snel en gemakkelijk te verven in uw gewenste kleur
  • Relatief betaalbaar
  • Natuurlijke uitstraling
  • Gemakkelijk op maat te maken

Onderhoud

Hout heeft meer onderhoud nodig dan kunststof. Het is aan te raden om uw houten dakkapel ieder jaar te verven. Op deze manier blijft het zijn nette uitstraling behouden. Tevens is het belangrijk om uw dakkapel regelmatig schoon te maken. Zo voorkomt u rotting van het houtwerk. Het materiaal krijgt in slechte weersomstandigheden veel te verduren. Door hout eens per jaar te behandelen met waterafstotende spray zorgt u ervoor dat uw dakkapel veel langer mee gaat. Het gebruik van een hogedrukreiniger bij het schoonmaken is zeer streng af te raden. De kans is namelijk groot dat de verf dan beschadigd raakt. De tuinslang of een emmer water zijn een goed alternatief. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil kunt u schoonmaakmiddel gebruiken dat voor dit type materiaal bestemd is.

Isolatie

Om hoge stookkosten te vermijden is een goede isolatie van uw huis belangrijk. Bij het plaatsen van een nieuwe houten dakkapel wordt er warme of koud isolatiemateriaal gebruikt. Bij warme isolatie wordt er glas- of steenwol tussen de balken geplaatst. Daarnaast wordt er aan de binnenkant dampdoorlatende folie bevestigd en aan de buitenkant dampdichte folie. Hierdoor is uw nieuwe houten dakkapel goed geïsoleerd. Een andere methode is koud isolatiemateriaal. Speciale platen met dampdichte folie worden hierbij op de constructie bevestigd.

Een specialist inschakelen

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen of wilt u graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Via Dakkapellenplaza vindt u snel een specialist bij u in de buurt. Wilt u graag meerdere offertes ontvangen om prijzen te vergelijken? Geen enkel probleem! Vermeld dit bij het invullen van het contactformulier en wij sturen meerdere offertes naar u toe.