Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel

Wilt u een uitbouw plaatsen aan uw huis dan is er de mogelijkheid om voor een kunststof dakkapel te kiezen. Hieronder de reden waarom u voor een kunststof dakkapel kiest in plaats van hout.

Waarom een kunststof dakkapel?

Een dakkapel is tegenwoordig vaak van kunststof in plaats van hout. In tegenstelling tot hout heeft kunststof weinig onderhoud nodig. Daarentegen ligt de aanschafprijs wel hoger. Kunststof heeft echter geen waterafstotende spray of verfbeurt nodig. Deze maatregelen zijn wel noodzakelijk bij houten dakkapellen. Bovendien heeft kunststof een hoge isolatiewaarde. Het is mogelijk om een houten uitstraling te creƫren door middel van houtnerfstructuur.

Modellen

Wilt u een model met een plat of juist een schuin dak? Verschillende opties zijn mogelijk. Tevens zijn er diverse maten verkrijgbaar. Het model is naar uw wens te bepalen, evenals de keuze voor ventilaties en ramen. De keuze voor het type ramen ligt volledig bij u. Denk hierbij aan draaikiepramen, draairamen en uitzetramen.

Een kunststof dakkapel is in twee soorten materialen verkrijgbaar. De reguliere kunststof dakkapel bestaat uit een basisconstructie van hout. Daarnaast is er de mogelijkheid om een polyester dakkapel aan te schaffen. Deze bestaat voor honderd procent uit kunststof.

Onderhoud

Zoals eerder benoemd heeft kunststof weinig onderhoud nodig. Dit materiaal heeft een lange levensduur en is daarom een goede investering. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt van uw aanbouw is voldoende. Met een emmer lauw water komt u al een heel eind. Controleer tijdens de jaarlijkse schoonmaakbeurt de afwerking van de aanbouw. Neem in het geval van schade gerust contact met ons op.

Dakkapel plaatsen

Om beschadigen te voorkomen dekt u de vloer af met zeil. Vervolgens kunnen de gewenste afmetingen worden uitgemeten en uitgetekend. Na het verwijderen van de dakpannen en het isolatiemateriaal begint het uitzagen. Als het nodig is plaatst u een steunbalk om inzakking te voorkomen. Hierna kan de dakkapel in de juiste maat en vorm worden gebouwd of in het geval van een prefab model direct worden geplaatst. Na het plaatsen van de dakkapel werkt u alles keurig af. Denk hierbij aan de waterafvoer en de dakpannen. Als alles klaar is, kunt u genieten van uw nieuwe aanbouw.

Voordelen

Een aantal voordelen van het plaatsen van een kunststof dakkapel:

  • Makkelijk in onderhoud
  • Hoge isolatiewaarde
  • Lange levensduur

Meer informatie?

Wilt u graag de exacte prijzen voor uw nieuwe aanbouw ontvangen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan van een specialist bij u in de buurt. Dit doet u door het contactformulier in te vullen. Mocht u verder nog vragen hebben, stel ze dan gerust.