Laat je adviseren door onze vakmannen over het plaatsen van je nieuwe dakkapel

Dakkapel

Dakkapel onderhoud in Oud-Beijerland

Lekker droog zitten onder de dakpannetjes in of rond Oud-Beijerland, zo hoort het natuurlijk. Je dak beschermt je voor alles dat van boven neerslaat. Net als alles, is ook een dak of dakkapel rond Oud-Beijerland onderhevig aan weer en wind. Zelfs een goed, strak dak zal op een gegeven moment kuren gaan vertonen. Kuren die zeker bij een dakkapel snel zichtbaar worden door regen, tocht of verzakkende en loshangende delen. Onderhoud van dak en dakkapel in of bij Oud-Beijerland is dan ook beslist niet overbodig. En beter voorkomen dan genezen, nietwaar? Kies dan ook voor een preventief onderhoudsabonnement bij een van onze specialisten uit Oud-Beijerland.

De eigen handen laten wapperen

Ook al ben je niet de op en top handyman van Oud-Beijerland of omgeving, sommige onderhoudswerkzaamheden voor je dak of dakkapel in of bij Oud-Beijerland kun je snel zelf doen. Denk aan het reinigen van je dakgoten of aan het bijschilderen van een houten dakkapel. Een losgewaaid plankje met een schroef vastzetten of een draaiend en piepend scharnier in je dakkapel smeren. Ga ermee aan de slag zodra je het euvel ziet, dan voorkom je echt erger.

Echt onderhoud kan het beste uitbesteed

Een dak is ook in Oud-Beijerland een complex iets. Bovendien is het niet voor iedereen weggelegd om als acrobaat hoog boven de grond aan het werk te gaan met zware materialen als dakpannen en balken. Als het onderhoud op dak of dakkapel een vakman vergt, doe dan een beroep op een van onze specialisten uit Oud-Beijerland. Gewoon, via het contactformulier. Zij zijn capabel om het wat ingewikkelder onderhoud op je daken en elke dakkapel in of bij Oud-Beijerland goed uit te voeren. In goed overleg wordt snel alles gerepareerd. En als je ze toch op je dak of dakkapel in of rond Oud-Beijerland hebt, laat ze dan ook even een algehele inspectie uitvoeren.

Preventief dakonderhoud

Preventief dakonderhoud betekent ook in Oud-Beijerland periodiek je dak en ook elke dakkapel laten controleren. Zo wordt snel groeiende schade meteen in de kiem gesmoord. Aan te raden is om de vakmannen uit Oud-Beijerland elk jaar even je dak en dakkapel te laten controleren. Wat kunnen ze voor je dak of dakkapel betekenen in zo’n geval?

 • schoonmaken (dakkapel, waterafvoeren, dakgoten)
 • inspectie dak op mechanische mankementen
 • inspectie waterdichtheid en conditie dak en dakkapel
 • check van alle aansluitingen (o.a. bij schoorstenen, lichtkoepels)
 • herstellen van beginnende of kleine gebreken
 • eventueel (verzekering): dakinspectierapport

Veel van de specialisten uit Oud-Beijerland die je via ons formulier bereikt, hebben een mooie abonnementsprijs voor een preventief onderhoudspakket, inclusief herstel van kleine gebreken, bijvoorbeeld aan je dakkapel. Als het halve dak of de hele dakkapel er af moet, gaat het trouwens niet meer over onderhoud maar kom je terecht bij dakrenovatie. Ook te regelen vanuit Oud-Beijerland.

Water moet buiten blijven

Het is een ramp voor eenieder die er ineens mee wordt geconfronteerd: een lekkende dakkapel of lekkend plafond, doorslag van binnenmuren, soms zelfs een zee van water waar eens je tegelvloer het droog hield. Waterschade. Het maakt niet uit of het om een paar druppels gaat of om een waterval, als er niet onmiddellijk iets aan gedaan wordt, gaat het van kwaad tot erger. Bij waterschade via dak of dakkapel geldt altijd: kom onmiddellijk in actie. En neem contact op met de vakman uit Oud-Beijerland. Want het is voor de leek niet altijd duidelijk waar dat water precies je huis in of rond Oud-Beijerland binnendringt.

Oorzaken van daklekkage

Daklekkage ontstaat niet zomaar. Er zijn wel degelijk en paar oorzaken aan te wijzen die het gevaar van lekkage sterk vergroten:

 • verouderde en verweerde dakbedekking (bitumen)
 • extreme weersomstandigheden
 • menselijke beschadiging tijdens reinigen dak
 • waterafvoer werkt onvoldoende of slecht
 • falende afwerkingen van het dak of dakkapel
kunststof dakkapel

Voorkomen van daklekkage

Waarom geld uitgeven als er nog geen sprake is van lekkage? Omdat dat altijd veel goedkoper is dan een volledige reparatie van dak of dakkapel als de boel eenmaal nat wordt. De vakmannen uit Oud-Beijerland zien onmiddellijk waar de zwakke punten van je dak en dakkapel zitten en pakken die ook aan. Dit soort onderhoud zorgt ervoor dat je schade aan dak en dakkapel voorkomt en… dat je dak in of bij Oud-Beijerland gewoon veel langer meegaat.

Is je waterschade verzekerd?

Waterschade en verzekeraars hebben niet steevast een prettig huwelijk. Met andere woorden: niet altijd vergoed je verzekeraar (alle) waterschade. Lees de kleine lettertjes van je contract er goed op na. En neem bij waterschade door falend dak of dakkapel in of rond Oud-Beijerland natuurlijk sowieso niet alleen contact op met onze dakspecialisten uit Oud-Beijerland, maar ook met je verzekeraar om te horen of deze (een deel van) de schade ook vergoedt.

Onderhoud aan dakkapellen

De vaklui uit Oud-Beijerland kunnen ook veel betekenen voor een van de belangrijkste ‘bouwwerkjes’ op je dak, de dakkapel. Een houten dakkapel vereist een ander onderhoud dan een kapel van kunststof. Vooral een goede inspectie van de aansluitingen van dakkapel met het dak is aan te bevelen. Want een dakkapel mag dan graag licht en ruimte voor je zolder in of bij Oud-Beijerland betekenen, zo’n kapel hoeft niet te vervallen tot een ongewenste doucheruimte…

Onderhoud aan platte daken: bitumen

Ook in en rond Oud-Beijerland worden tal van platte daken bedekt met bitumen. Dit is een aardolieproduct met prima eigenschappen om hemelwater te weren. Het is namelijk ijzersterk en waterdicht. Je kunt het in twee versies aanschaffen: APP (Atactisch Propyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). APP kan goed tegen temperatuurschommelingen en is uv-bestendig. SBS kan de wisseling van warm naar koud ook goed aan en heeft daarnaast een goede kleefkracht. De voordelen van bitumen in het kort:

 • zeer sterk
 • waterdicht
 • bestand tegen temperatuurfluctuaties
 • recyclebaar
 • milieuvriendelijk

Reparatie van bitumen dakbedekking

Hoewel je altijd baat hebt bij de diensten van onze professionals uit Oud-Beijerland, ook voor het repareren van bitumen op het platte dak van je dakkapel, kun je wellicht kleine reparaties in of bij Oud-Beijerland zelf uitvoeren. Dat doe je met een zogenaamde reparatiepasta. Een geconstateerde scheur in je bitumen dakbedekking snijd je kruiselings open. Je haalt met een doek aanwezig vocht weg. Als de ondergrond eenmaal droog is, kan de reparatiepasta erop. Dan vouw je de punten van de bitumen dakbedekking terug en dicht je deze met reparatiepasta. Een anti-scheurmat eroverheen en de boel is weer veilig!

U bent op de pagina van Oud-Beijerland, u kunt onze vakmannen ook vinden in Papendrecht en Pijnacker en Rhoon.