Door meerdere dakkapellenoffertes in Zevenaar te vergelijken is het mogelijk om wel 35% te besparen

Dakkapel laten plaatsen in Zevenaar

Ben je van plan nieuwbouw te gaan plegen in of rond Zevenaar? Als je slim bent, laat je meteen een paar dakkapellen plaatsen zodat je scheve dak ineens meer ruimte en licht van binnen biedt. Maar ook bij bestaande bouw in of rond Zevenaar levert een dakkapel behoorlijk wat resultaat op. Zo’n kapel heeft een vakman uit Zevenaar binnen een paar dagen op je dak getimmerd. Moet het nog sneller? Dan kun je kiezen voor een prefab kapel; die is binnen een dag in of rond Zevenaar geplaatst.

houten dakkapel

Hout of kunststof?

Een belangrijke keuze is van welk materiaal je je dakkapel wilt. Hier speelt de bouwstijl van je huis of bedrijf natuurlijk naast je eigen wensen ook een rol. Het moet wél mooi ogen, natuurlijk. Je kunt voor hout kiezen of voor kunststof. Elk materiaal heeft z’n eigen uitstraling en voordelen. Ook de vorm is bepalend. Wordt het een kapel met lessenaarsdak, met puntdak of met een vlak dak? Waar de eerste twee het droog houden onder dakpannen, moet je bij de bedekking voor een vlak dak aan bitumen denken. Dit dakleer is een waterdicht, ijzersterk aardolieproduct. Het kan goed tegen temperatuurschommelingen rond Zevenaar en qua onderhoud is bitumen een eitje.

Houten dakkapel

De natuurlijke uitstraling van hout is tot in de verre omtrek van Zevenaar bekend. En ook dat hout zich vlot laat bewerken en gemakkelijk in alle mogelijke kleuren te verven is. De houten dakkapel siert ook in Zevenaar heel wat daken. Het authentieke aanzien van zo’n kapel is één ding, de ruimte die je er binnen in je huis mee wint, geen geringe tweede. Goed, hout is vatbaar voor weer en wind rond Zevenaar maar er wordt heel vaak gebruikgemaakt van hardhout. Dat is veel sterker dan grenen en dus een stuk duurzamer.

Hout vergt onderhoud

Ook hardhout moet echter zo nu en dan even aan een inspectie worden onderworpen. Heb je al houten dakkapellen op je dak in of bij Zevenaar? Dan is het zaak elk jaar even wat onderhoud te plegen. Zo houd je je kapel netjes en gaat deze veel langer mee. Een waterafstotende spray zorgt dat regen minder vat krijgt op het hout. Je kapel geregeld schoonmaken, dat scheelt een dure timmerman uit Zevenaar. En een verfje op zijn tijd, dan raak je je dakkapel niet al te snel kwijt. Laat de hogedrukreiniger liever links liggen; de kans is groot dat je daarmee de verf van je kapel beschadigt.

Isolatie houdt van hout

Een houten dakkapel leent zich perfect voor toepassing van goede isolatie. Laat dan ook nooit een kapel in of bij Zevenaar plaatsen zonder isolatiemateriaal. Er zijn twee manieren om te isoleren. Bij warme isolatie komt er glas- of steenwol tussen de balken van de dakkapel. Deze isolatie gaat binnen door met dampdoorlatende folie. Aan de buitenkant komt tenslotte dampdichte folie. Bij koude isolatie bevestigt de vakman uit Zevenaar speciale platen met dampdichte folie op de constructie.

Voordelen van een houten dakkapel

Een goede isolatie helpt je energierekening bij Zevenaar naar beneden te krijgen. Een houten dakkapel met isolatie zorgt dat je niet teveel verstookt in of rond Zevenaar. Dat is echter niet het enige voordeel:

  • relatief niet te duur
  • authentieke, natuurlijke looks
  • gemakkelijk in veel vormen en maten te maken
  • snel en gemakkelijk af te lakken in elke mogelijke kleur

Kiezen voor een kunststof dakkapel

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld, je nieuwe kapel wordt toch van hout? Maar kijk nu eens rond in Zevenaar naar dakkapellen. Misschien lijken ze van hout, maar er zijn er echt genoeg die van kunststof gemaakt zijn. Je ziet soms het verschil niet eens meer. Genoeg kunststof kapellen zijn namelijk voorzien van een prachtige houtnerfstructuur. Waarom dat materiaal bij de huiseigenaren van onder andere Zevenaar uitverkoren is, terwijl het wel iets duurder is dan hout? Eenvoudig, een kunststof dakkapel kan zonder een waterafstotende spray en de verfkwast hoeft ook niet in actie te komen. Last but not least: kunststof heeft een hoge isolatiewaarde!

Welke pet past je dakkapel: plat of schuin?

Nu is niet altijd alles kunststof aan je nieuwe kapel in of rond Zevenaar. De normale kunststof dakkapel heeft een kernconstructie van hout. Het is wel mogelijk om een kapel uit Zevenaar aan te schaffen die helemaal uit kunststof is opgebouwd; het gaat dan om een polyester variant. Kies een model dat bij je dak en je huis past. Een kunststof dakkapel kan vele gedaantes aannemen: van een puntdak, een plat dak of een schuin dak, bijvoorbeeld.

Gauw geplaatst en gering in onderhoud

Als je handig genoeg bent, kun je een kunststof dakkapel zelf op je dak in of rond Zevenaar zetten. Het is een kwestie van goed meten en uittekenen, de dakpannen netjes weghalen, een gat in je dak zagen en dat eventueel versterken met liggende balken. Als je kapel eenmaal in je dak steekt, is het afgelopen met het werk. En ook… met het onderhoud. Eenmaal per jaar met lauw water je dakkapel in of bij Zevenaar schoonmaken, is vaak meer dan voldoende. Een echte pre van een kunststof dakkapel: onderhoudsvrij!

Voordelen van een kunststof dakkapel

Dat betekent dat de kunststof dakkapel een houten kapel op veel fronten naar de kroon kan steken. Drie daarvan zijn meteen duidelijk:

  • uiterst onderhoudsvriendelijk
  • hoge isolatiewaarde
  • duurzaam: lange levensduur

Pak het gemak van een prefab dakkapel

Wil je snel meer licht en ruimte op zolder in of bij Zevenaar? Overweeg dan vooral een prefab variant. Zo’n huisje op je dak bij Zevenaar is vaak binnen een dag een feit. Een prefab dakkapel is een al bijna geheel in elkaar gepuzzeld bouwwerkje. Aan jou de taak om zo’n kapel netjes op je dak te krijgen. Geef lekkage en tocht geen kans en werk je dakkapel zorgvuldig af. Of, als je niet handig bent, laat het dan uitbesteden.

Supersnel een dakkapel

Je prefab dakkapel kun je zowel in een houten als in een kunststof-uitvoering aanschaffen. Wat bij een prefab kapel wel écht anders is dan bij de normale houten of kunststof dakkapel:

  • binnen een dag op je dak gezet
  • subliem afwerkingsniveau
  • goede garantievoorwaarden
kunststof dakkapel

Van contactformulier tot dakkapel

Je dakkapel blijft goed als je die regelmatig onderhoudt. Dat geldt natuurlijk voor je hele dak. Lekkage aan dakkapel of dak is iets dat je wilt voorkomen. Onze vakmannen uit Zevenaar kunnen dat onderhoud adequaat en periodiek voor je doen. Ook bij renovatie van je kapel of dak zijn deze specialisten optimaal. Scheuren in je dakbedekking, rottend hout in je dakkapel of verzakte goten, ze werken het allemaal weer keurig bij.

En soms biedt de overheid bij oudere huizen ook nog eventueel subsidies op renovaties. Onze vaklui uit Zevenaar kennen ook dat papierwerk! Benut dan ook ons contactformulier voor interessante offertes voor onderhoud en renovatie van je dak. En natuurlijk voor het opwaarderen van je huis met licht en ruimte. Inderdaad, met een dakkapel.

U bent op de pagina van Zevenaar, u kunt onze vakmannen ook vinden in Zutphen en Aalten en Apeldoorn.